Nem hiszed el, mennyit változik az életed, ha ezt a 15 mondatot naponta elmondod!

Emberek vízparton felemelt karral

Mindannyian tudjuk már, hogy mennyire fontos önmagunk folyamatos pozitív megerősítése. Emeli az önbizalmat, és ezen keresztül javítja a mentális egészségünket. Nem mindegy azonban, hogy milyen szavakat, mondatokat használunk.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 15 mondatot, amelyek rendszeres, napi ismétlése segít kiváltani a pozitív hatást önmagunk elfogadásában és önértékelésünk növekedésében, amitől az egész életünk pozitív irányba változik.

Szívet mutató női kéz

Úgy döntök, hogy szeretem és elfogadom magam.

Értékes vagyok és megérdemlem a szeretetet. Nem várhatom azonban másoktól, amíg saját magamnak nem tudom ezt megadni. Biztosnak kell lennem abban, hogy szerethető vagyok. Ez nem külső körülményektől vagy más emberektől függ, csakis a saját döntésemen múlik.

Én az az ember vagyok, aki megteszi, amit kell.

Szereted halogatni a teendőidet, mert egy kicsit – vagy akár nagyon – félsz tőlük? Ne aggódj, nem vagy egyedül, rengeteg ember szenved ettől. Erősítsd meg magad, mert valahol mélyen legbelül tudod, hogy képes vagy rá. Legyen hited önmagadban, az erődben és a kitartásodban.

Szikla tetején álló ember

Megtisztítom magamat az ellenállástól és a félelemtől.

Céljaid elérésében legtöbbször a félelem az, ami megakadályoz. A komfortzónán kívüli terület annyira ijesztőnek tűnik, és mindenki vágyik a biztonságra. Ez viszont azzal is jár, hogy nagyon sok dologról lemaradhatsz az életben, mert inkább a kényelmes, megszokott köröket járod be mindig. Szabadulj meg az ellenállástól, és a körön kívül csodálatos új élmények várnak.

Tisztában vagyok azzal, hogy mit akarok az életemtől.

Legyenek saját terveid! Tudd, hogy hol szeretnél lenni egy, öt vagy akár tíz év múlva. Ne csüggedj, ha nem érsz el mindent, amit szeretnél, mert ha a céljaidra fókuszálsz, már azzal is többet fogsz elérni, mint ha csak úgy élsz bele a világba, minden terv, elképzelés, vágy nélkül. Erősítsd meg a céltudatosságodat, és ne engedd, hogy mások döntsenek helyetted.

Amit igazán akarok az élettől, az nem a megfelelés másoknak.

Gondolj bele, hányan rontják el a saját életüket azzal, hogy örökösen agyalnak, mit szólnak mások, mit gondolnak mások. Mások véleménye nem a tied! Fontos a visszacsatolás, de nagyon válogasd meg, hogy azt kitől fogadod el. Nem lehet mindenkinek megfelelni, és nem lehet jó életet élni úgy, ha belefeszülsz a megfelelésbe.

Felelősséget vállalok a saját jólétemért.

Az énidő, az önszeretet nem trendi és önző célok! Tudatosan kell lépéseket tenned a saját jóléted érdekében, mert ez kihat a testi és lelki egészségedre. Most megkérdezhetnéd, hogy de hát ez nem magánügy? Mi az, hogy felelősséget vállalok? Mi azt mondjuk, hogy nyilván a te dolgod, de mástól nem várhatod, hogy lépéseket tegyen a te jólétedért. Te vagy a saját életed irányítója, önmagad felé kötelességed aktívan keresni a módot arra, hogy jobban, egészségesebben és boldogabban élj.

Egy férfi tol egy borús időt ábrázoló falat

Megengedem magamnak, hogy nyitott legyek a változásokra.

Már megint a komfortzóna. Igen, a változás sokszor félelmetes. A megszokott, biztonságosan átlagos hétköznapokból kilépni az ismeretlen felé nem könnyű. Az élet folyamatosan változik, és ha megtorpansz, nem fogsz új tapasztalatokat szerezni. Fontos a nyitottság az új lehetőségekre, az új esélyekre és a fejlődésre. Hidd el, csak az első lépés nehéz, utána már egészen másként fogod látni a világot.

Törlöm az ellenállást magamból.

Engedd el az ellenállást, és fogadd el a változásokat! Az ellenállás sokszor csak akadályoz abban, hogy előre lépj és fejlődj. Ha megtanulsz elengedni, és engeded, hogy az élet áramlása magával ragadjon, sokkal könnyebben találod meg a békét és a harmóniát. Bízz abban, hogy minden, ami történik, valamiért történik, és hogy minden kihívás lehetőséget rejt magában. Az ellenállás elengedése segít abban, hogy nyitottabbá válj az új lehetőségekre és tapasztalatokra.

Elfogadom azt is, ha negatív érzéseim vannak valamivel kapcsolatban.

Nem lehet az életre úgy tekinteni, mint valami rózsaszín cukormázzal bevont csillámpónis történetre. Ne ess a toxikus pozitivitás csapdájába, a negatív érzések igenis nagyon fontosak. Lehet félni, szomorkodni, rosszul érezni magadat egy adott szituációban.  Az érzelmek elfogadása és megélése segít abban, hogy teljesebb életet élhess. Ne próbáld elnyomni a negatív érzéseidet, hanem inkább ismerd fel őket, és dolgozd fel azokat egészséges módon. Az önismeret és az önelfogadás része, hogy megengedjük magunknak a negatív érzéseket is.

Hálás vagyok minden napért, amit megélek.

Sokan gondolják úgy, hogy a hála egy túlértékelt dolog. Miért kéne hálásnak lenni azért, ami természetes az életben? Semmi nem természetes. Lehet, hogy ma teljesen magától értetődőnek érzed, hogy egészséges vagy, fedél van a fejed fölött és van ennivalód, de ha holnap ez esetleg megváltozik, rögtön megérzed, hogy mekkora ajándéka volt a sorsnak. A hála gyakorlása segít abban, hogy pozitívabb és elégedettebb legyél. Minden napban találhatsz valami jót, amiért érdemes hálát adni, legyen az egy szép naplemente vagy csak egy kedves szó. A hála érzése erősíti a lelki békét, és segít abban, hogy jobban értékeld az élet apró örömeit.

Képes vagyok megbirkózni minden kihívással, ami az utamba kerül.

Az életben sok kihívás van, és időnként úgy érezheted, hogy már meghaladják az erődet. Ilyenkor nagyon fontos, hogy bízz magadban és a képességeidben! Minden kihívás egy újabb lehetőség arra, hogy erősebbé és tapasztaltabbá válj. Ne félj a nehézségektől, mert minden megoldásra váró probléma egyben egy tanulási lehetőség is. Légy bátor, és meríts erőt a korábbi sikereidből, hogy szembenézhess az előtted álló feladatokkal.

Megengedem magamnak, hogy hibázzak és tanuljak belőle.

A mi kultúránkban a hibázás rossz érzéssel tölti el az embert. Már az iskolában is azt tanultuk meg, hogy ha hibázunk, le leszünk értékelve, rossz jegyet kapunk, negatív visszajelzést. Ezért félünk hibázni, pedig a saját hibáinkból tanulhatunk a legtöbbet. Felejtsd el végre, hogy mindig a tökéletesre kell törekedni. Ne félj a kudarcoktól, mert ezek is részei az útnak. Fontos, hogy képes legyél tanulni a hibáidból, hiszen ezek tesznek téged tapasztaltabbá és bölcsebbé. Ne feledd, hogy minden hiba egy újabb esély önmagad fejlődésére. 

Útelágazásnál álló férfi lábai

Bízom a saját ítélőképességemben és döntéseimben.

Az önbizalom még mindig olyan tulajdonság, amit szinte szégyellni kell. Milyen érzéseket ébreszt benned, ha azt mondod, hogy én ebben jó vagyok, én ezt jól tudom, szerintem a döntésem helyes? Ha kellemetlenül, feszélyezve érzed magad, akkor ezen sürgősen változtatnod kell. Higgy a saját ítélőképességedben és döntéseidben! Az önbizalom és az önmagadba vetett hit kulcsfontosságú ahhoz, hogy sikeresen irányítsd az életed. Ne hagyd, hogy mások befolyásolják a döntéseidet, hanem hallgass a saját belső hangodra. Ha bízol magadban, könnyebben hozol meg olyan döntéseket, amelyek hosszú távon is előnyösek számodra. Emlékezz arra, hogy te ismered legjobban a saját szükségleteidet és vágyaidat.

Minden nap egy új lehetőség arra, hogy jobb emberré váljak.

Önmagad fejlesztése élethosszig tartó folyamat. Nincs olyan pont, amikor meg lehet állni és azt mondani, hogy kész vagyok, ennyire akartam fejlődni. Folyamatosan keresned kell a lehetőséget arra, hogy jobbá válj. Az apró lépések is számítanak, és ha minden nap teszel valamit önmagadért, az idővel hatalmas változásokat hozhat az életedbe. Legyen az egy új hobbi kipróbálása, egy kis változtatás a külsődön vagy csak egy vers vagy idézet elolvasása, de törekedned kell arra, hogy egyetlen nap se teljen el önfejlesztés nélkül.

Szeretem, becsülöm és elfogadom magam.

Az önmagad iránti szeretet és tisztelet az alapja a boldog és kiegyensúlyozott életnek. Tanuld meg értékelni az erősségeidet és elfogadni a gyengeségeidet. Az önelfogadás segít abban, hogy harmonikusabb kapcsolatokat alakíts ki másokkal, és hogy jobban érezd magad a bőrödben. Az önszeretet az egyik legfontosabb dolog, amit megadhatsz magadnak. Mától légy te önmagad legjobb barátja!

Reméljük, hogy örömmel használod a napi megerősítéseket és hozzásegít ahhoz, hogy jobban érezd magad, céltudatosabb és magabiztosabb légy az életedben.

Női kéz masnival átkötött ajándékot ad

És végül szeretnénk egy kis ajándékkal is meglepni. Töltsd le a cikk alatti gomb segítségével a 15 pozitív mondatot dekoratív, kinyomtatható formában.

Ha tetszik, kérjük lájkold a Facebook oldalunkat és oszd meg másokkal is!