6 tipp a testpozitív öltözködéshez

Különböző alkatú nők farmernadrágban

A divat több, mint egyszerű ruhaválasztás. Módja az önkifejezésnek, személyiségünk megmutatásának is. A testpozitív stílus ösztönöz arra, hogy a divatot is használd fel saját tested elfogadásához és az önbizalmad megerősítéséhez.

Minden test stílusos

A divat mindenkit megcélozhat és inspirálhat, függetlenül a testének súlyától, méretétől vagy formájától. El kell felejteni, hogy csinosan és divatosan kizárólag XS méretben járhatunk. Találd meg azt az öltözéket, ami a legjobban kifejezi a te saját stílusodat.

Az önkifejezés önbizalom

Az önkifejezés egyik legjobb módja az öltözködés, mivel azzal kifejezhetjük egyediségünket. Bátran mutasd meg magadat, vállald fel a testedet, ami bizonyára nem tökéletes. Ne felejtsd el, hogy hibátlan test nem létezik, és az önbizalomhoz nincs is rá szükség.

Tiszteld a testedet

A testpozitív életszemlélet támogatja azt a nézetet, hogy minden test értékes és szép. Öltözködésed az egyik eszköze a tisztelet kialakításának. A tested az otthonod, megérdemli, hogy pozitívan, szeretettel és gondoskodással fordulj felé.

A testpozitív stílushoz könnyen eljuthatsz, ha ezt a néhány praktikus tanácsot elfogadod.

Tükör előtt ülő nő

Ismerd meg jól a testedet

Alaposan nézd meg a testedet, úgy, mintha most látnád először. Amikor ruhát vagy kiegészítőt választasz, érdemes figyelembe venni az alkatodat. Vannak olyan részei a testednek, amelyeket szívesen kiemelnél?

 

 

Színek és minták

Játssz a színekkel és a mintákkal

Az egyéni stílus kialkításának egyik legjobb módja a megfelelő, hozzád illő és előnyös színek megválasztása. Ne félj kísérletezni az élénk színekkel és izgalmas mintákkal.

 

Kiegészítők öltözködéshez

Válassz kreatív kiegészítőket

Egy jó sál, egyedi ékszer vagy táska kiválóan alkalmas arra, hogy kifejezze az egyéniségedet. Bátran viseld ezeket, ne félj kitűnni a tömegből.

 

Fontos a kényelem

Feszes, tapadós, szűk ruhákban nem biztos, hogy jól fogod érezni magadat. Keress olyan márkákat, amelyek támogatják a testpozitív szemléletet, és kényelmes, jól szabott ruhákat kínálnak minden méretben. Semmi szükség a karcsúsításra, miért akarnád másnak mutatni magad, mint amilyen vagy?

Vásárolj tudatosan

Gondold át, hogy mit veszel meg. Ne csak trendi, hanem kényelmes is legyen egy ruha, és érezd jól magad benne. Feszengve, kényelmetlenül szűkre szabott ruhában hogyan tudna kiteljesedni az önbizalmad?

 

Fiatal nő szelfizik

Szelfi idő van!

Amikor úgy érzed, hogy klassz az öltözéked és elégedett vagy a megjelenéseddel, fényképezd le magad. Az ilyen képek megerősítenek abban, hogy te is lehetsz csinos és szép!

A tested szép, és megérdemli, hogy ennek megfelelően öltöztesd fel.

A sátorszerű, ápol-és-eltakar stílusú ruhák ideje lejárt. Minden alkatra lehet csinos és előnyös ruhát találni, csak önbizalom kérdése, hogy a hozzád leginkább illőt válaszd ki. Ne felejtsd el, hogy a ruhádban elsősorban neked kell komfortosan érezni magadat. Ne az legyen a célod, hogy megfelelj a közvéleménynek, hanem az, hogy megfelelj magadnak. Ettől magabiztosságot fogsz sugározni, és mi is lehetne annál vonzóbb?

Oszd meg a cikkünket, ha tetszett! Köszönjük!

Kapcsolatfelvétel - Mobilon író nő

Írj nekünk!